Vind i sejlene

af | 4. juli 2009 | Generelt | 0 Kommentarer

Vågnede op til varmt og smukt vejr. Ingen vind, eller så godt som ingen, men efter morgenkaffen, skulle vi alligevel en tur ud af sejlrenden, om vi så skulle gå for motor. En lille smule vind var der, men den var kun beregnet til at tørre svedperlerne på panden, for den kunne slet ikke fylde de sejl, som vi trods oddsene, lige skulle prøve at sætte. Efter en ulige kamp med hestebremser, der mente de skulle tage turen som blinde passagerer, vendte vi skuden og returnerede til havnen.

Efter frokost luftede vinden mere, så atter satte vi stævnen ud gennem sejlrenden. Vel ude af den, blev både forsejl og storsejl sat og nu var der vind nok til fremdrift. Den nye JaWi, er noget anderledes at sejle end den gamle. Rigeligt med rorslør og ingen behagelige siddepladser som på den gamle, men heldigvis ting der kan gøres noget ved.

Det var straks mere besværligt med ekkoloddet, der absolut ville vise vanddybden i fod og på trods af at kaptajnen bed i det sure æble og tyede til manualen, som blev fulgt trin for trin, hjalp det ikke. Metersystemet blev valgt og gemt, men tilbage til skærmvisning stod tallene, trods mange forsøg, vist i fod.

Efter nogen sejltid, blev det overskyet og vinden tog kraftig til. Styrmanden måtte vige pladsen for kaptajnen ved roret, da hun med sine kortere ben ikke kunne finde støtte og måtte finde sig i at blive kastet frem og tilbage (noget som kaptajnen heldigvis har lovet at gøre noget ved, så styrmandens arbejdsforhold kan blive bedre).

Modsat forrige JaWi der var vild med en god vind og masser af sejl, fandt kaptajnen snart ud af at den nye JaWi er noget mere følsom og han fik rebet sejlene, hvorefter hun blev meget mere samarbejdsvillig.

Der skal foretages en del tilrettelser, men så skal hun også nok blive rigtig god.

NB! Sov rigtig godt, både fredag og lørdag nat.

jawi-001.JPG

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *