Tirsdag den 14. August 2012

af | 14. august 2012 | Generelt | 0 Kommentarer

Thyborøn fra i går – lige før eftermiddags-/aften “rykind”. Snart var næsten alle pladser optagede.
Limfjorden
I dag tager vi så ned langs den Jydske kyst. God vind fra sydost og en fin medstrøm til at starte på – og nåh ja….. Strålende solskin 🙂
Vesterhavet

Her troede man så at man skulle ud på Nordsøen og nyde den dejlige friske havluft – men Fy For Den Lede ……
Fralandsvind og stank fra Thyborøn – bedst at filtrere den lidt gennem et tørklæde. Kaptajnen var ligeglad, hans lugtesans er forlængst forsvundet.
Vesterhavet

Helt slidt op er han nu ikke den gode kaptajn. Her springer han rundt som nogen vårhane og tjekker sejl 🙂
Vesterhavet

Hu-hej hvor det går. For første gang på denne tur er begge sejl sat. Da Mikkeline som vi følges med ned er lidt hurtigere, starter vi motoren en gang i mellem, for ikke at sagte agterud. Vinden er dog lidt skiftende og svinger fra 5 m/sek. til 12-13 m/sek. og svinger samtidigt mellem øst og sydøsten vind. Der er nok at lave ved både ror og sejl.
Pludselig sker det der ikke må ske. Ca. 2 timers sejllads fra Hvide Sande, dør motoren igen. Atter må maskinmesteren træde i karakter og tusind tak til den gode båd nabo i Thyborøn for det filter han solgte os. Efter lang tids masen og en hel del hovedrysten, samt et brændstoffilter skift, går motoren igen igang. Denne gang dog ikke uden omkostninger – en pakning gik under maseriet og en del diesel lækkede ud i motorrummet. Så nu har vi stanken af diesel og en gang motorrumshovedrengøring forude. Gid F….. havde den Gjøl diesel!!

For at spare på motoren og ikke give skidtet i dieselen for mange chancer til igen at stoppe motoren, går vi ind i Hvide Sande for sejl og først det sidste stykke starter vi motoren og lægger til kaj foran slusen. Snart kommer vi igennem den og er igen på fjordsiden.

Fiskerbåde må lade livet, når kvoten er solgt videre:
Fjorden
Så kender vi igen fjorden. Bundgarnspæle og ruser – vi er næsten hjemme.
Fjorden
Vi overnatter dog i lystbådehavnen i Hvide Sande. Lige som vi havde fortøjret der, kom min mor og tog i mod os, vi skulle med hjem og have fisk til aftensmad. Tusind tak for det søde mor – det smagte rigtig godt!
I morgen skal der kigges på motor og Gitte får helt sikkert et besøg i butikken – håber hun har brændstoffiltre på lager 🙂
Fjorden

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *