Søndag 6. juli 2014

af | 17. juli 2014 | Generelt, Sejlerlinks | 0 Kommentarer

Er Anholt en sydhavsø? Hvid sandstrand, klart søgrønt vand, dejlig solskin, badenymfer og strandløver, feriestemning og turistvarer, overpriser hos købmanden, samt salg af is fra mere eller mindre alle butikker og spisesteder langs havnekajen. Den stemning og det syn mødte os da vi stak agterstavnen ind i havnen på Anholt. Det allerstørste indtryk var dog masteskoven. Sejlbåde i alle typer og størrelser, sad som fluer på et fluepapir, klistret tæt op ad hinanden. Alle med en line agterud til enten en hækbøje, eller et hækanker.

Stranden på Anholt

Stranden på Anholt

Max og Jens på stranden

Max og Jens på stranden

Aftensol over Anholt Havn

Aftensol over Anholt Havn

Vi sejlede fra Egense kl. 7.00 og havde en ret behagelig sejltur. Også Kattegat viste sig fra den pæne side. Det gyngede selvfølgelig lidt og den stakkels skibshund, følte at nu går verdenen da vist under og sad rystende, med et bedrøvet udtryk og hyperventilerede af skræk.

Da vi sejlede forbi Salt og Peber, så vi en sunken sejlbåd, hvor næsten kun masten stak op. Forhåbentlig er ingen menneskeliv gået tabt.

Vi nåede Anholt kl. ca. 14.00 lagde os først for enden af en af broerne, for lige at sondere mulighederne og lure af, hvordan man sætter et hækanker eller bruger en hækbøje. Det havde vi aldrig prøvet før. Hurtigt var der nogle der anbefalede os en plads og tilrådede os at bruge den, da der hurtigt ville komme flere sejlere ind.

Ganske rigtigt. Hen på eftermiddagen, kom der både i en jævn strøm. Hullerne blev fyldt ud og snart var det lag på lag uden på hinanden ved broenderne. Efter ankomsten, gik min mor (kahytspensionisten), Max og jeg over og købte en stor dejlig is, mens kaptajnen stressede af på båden. Strålende solskin og sydhavsvarme. Efter planen fortsætter vi til Sverige i morgen, nærmere bestemt Ængelholm i Skåne. Min mor og far arbejdede der, på det tidspunkt jeg blev født, så vi ville gerne se stedet igen. Efter en fantastisk solnedgang, gik vi trætte til køjs.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *