Onsdag den 8. August 2012

af | 10. august 2012 | Generelt | 0 Kommentarer

Tidligt op og afsted – nu går turen igen ind i Limfjorden.
Vi har ikke helt bestemt om vi stopper i Aalborg eller går til Gjøl. Nu får vi se hvor længe vi gider. Thisted kan vi nå kl ca. 19.00 så må vi se om vi gider fortsætte.
østersøen er nu også smuk, selv om den ikke helt står mål med vores eget Vesterhav. Der er lidt fjord over den østersø 🙂 )
Østersøen
Pludselig – ca. 1 times sejlads fra Limfjordsindsejlingen får vi motorstop. Vi har konstant sejlet for motor pga. af vind og vejrforholdende. Heldigvis havde vi lige kort forinden, rullet en smule forsejl ud. Nu er vi i den heldige situation at kaptajnen kan forvandle sig til maskinmester i løbet af få sekunder. Op med låget og hovedet ned i motoren:
Østersøen
Oliefilter skiftes – nåe- nej – den så nu ret fin ud den der blev taget af. Hmmm… Der bliver rodet godt og grundigt rundt. Hentet diverse redskaber, dimsedutter og dingenoter. Der bliver prøvestartet gentagne gange. Ingen liv. Mere roderi og efter at have fiflet lidt med et gammeldags klyster lignende instrument (ja det er jo ikke mig der er “motorsagkyndig” :-), kommer der liv i motoren. Diagnose usikker!

Vi kommer godt in i Limfjorden og det går lystigt mod Aalborg. Der bliver ikke taget så mange fotos, der er jo det samme at se som da vi sejlede den anden vej.
18.50 når vi Vejbroen (eller Limfjordsbroen som brovagten meget tydeligt fremhæver et par gange, da vi jo har kaldt vejbroen).
– Vi spørger pænt om vi kan komme igennem kl. 19.00 og svaret er nej, det kan I ikke, det kan ikke lade sig gøre. Broen kan ikke åbnes pga. en teknisk fejl og åbner nok tidligst på mandag i næste uge!!!
Lettere chokeret vender vi næsten per refleks skuden. Beskeden er måske nok nået ind i hjernen, men betydningen er ikke gået helt op for os endnu!
Inden vi når rigtig at reagere, bliver vi råbt an af en sejler fra Hundested, i sejlbåd uden mast – Følg efter mig råber han og uden helt at vide hvad han vil følger vi efter. Lidt efter sejler vi op på siden af ham og han forklarer at han har en vognmand til at holde ved en lille industrihavn, med bådens mast som han fik afmonteret på den anden side af broen og nu skal ha’ på igen og hvis vi er heldige kan han tage vores med den anden vej.
🙂 Vi er heldige. Af med masten, op på lastbilen. Den på landjorden og vi på vandet om til Skudehavnen på den anden side af broen.

Thisted
Thisted
Aalborg
Hvor ser Jawi trist ud uden mast, godt det kun er for kort tid.
Aalborg
Tak for hjælpen Hvalborg fra Hundested. Uden Jer var vi nok blevet 1-2 dage forsinket. Nu tog det kun et par timer!
Aalborg

I skudehavnen fik vi uden problemer masten sat på igen. 1600 kr fattigere men til gengæld lykkelige, gik Jens Kr. igang med at sætte splitter i og måle og regne og hvad han ellers gør, for at få det hele til at virke igen. For ikke at gå i vejen, listede jeg af ned i kabyssen og fik bagt både boller og chokoladekage (klokken 22 🙂
I skudehavnen mødte vi også Atlanterhavssejleren “Spica” som var på vej hjem til velkomstfest på Sjælland, efter at have sejlet et års tid. De skulle lige sejle et smut ind i Limfjorden, for der havde de aldrig været. Kommer på den anden side af Aalborg og vil vende om igen. Nu har de sejlet på Atlanten og i den store vide verden og det største problem møder de i Aalborg. Nå de har fået masten lagt ned på båden og beslutter sig for at sejle resten af vejen uden mast. Venner og familie venter jo med festivitas.
Var dagen i går begivenhedsløs, ja så har der været så rigeligt af den i dag. Hvor er det dejligt at man midt i problemerne møder hjælpsomme mennesker 🙂 )

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *