Onsdag den 20. juli 2011

af | 20. juli 2011 | Generelt | 0 Kommentarer

Vågnede op til strålende solskin. Op i bad, morgenmad og så afsted. Målet denne gang var den ny-uddybede og renoverede lystbådehavn Ejerslev.

Masser af sol, flere glimt af svømmende sæler, men næsten ingen vind. Kort før Feggersund færgen (hmmm… som nu åbenbart hedder Sallingsund færgen), mister jeg tålmodigheden – vindstyrke ca. 1,5 m/sek.! Motoren startes og nu går det med ca. 6 knob op til hvor vi skal “knække af” til Ejerslev.

Feggersund

Optimistisk sættes sejlene igen – for nu er der da lidt mere vind? Tjah – ind imellem sniger vindmåleren sig da op på ca 3 m/sek. Vi nyder tålmodigt stilheden lidt længere, men da vinden løjer af til mellem 0 og 1,5 m/sek. startes motoren igen, for at sejle det sidste korte stykke til Ejerslev.

Her har vi da vist fundet en lille perle – rent naturmæssigt. Jeg tager en masse fotos og hvert eneste kunne udgives som postkort – her er virkelig smukt.

  Ejerslev 5

Ejerslev er en gammelt molersudgravning og har man masser af tålmodighed, skulle det også være muligt at finde fossiler i de gamle skiferlag, på skrænterne langs stranden. Udgravningen har skabt den smukkeste lagune bag ved havnen. Se selv på de vedhæftede fotos.

Ejerslev 4  Ejerslev 3  Ejerslev 1

Ellers består havnen af nogle få helt nye bådepladser, helt nye gæstepladser, alt med el og vand. Desuden er der mulighed for toilettømning. Der ud over er der en lille kiosk, hvor man betaler havnelejen (100 kr inkl. strøm). Der findes toiletter ved gæstekajen, samt toiletter, bad, sejlerkøkken og en lille udstilling fra molersudgravningstiden i forbindelse med kiosken.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *