Fredag den 29. juli 2011

af | 31. juli 2011 | Generelt | 0 Kommentarer

Vi har lige talt med Elsebeth og Bill og er enige om at se situationen an en times tid endu. Vinden er i Vest og ligger omkring 8 m/sek. Iflg. vejrudsigten skulle vinden komme fra nordvest 5-8 m/sek.
Kl.8.30 bestemmer vi os for at sejle ud og fornemme situationen – vi kan jo altid vende om igen.

ferie-2011-005.JPG  ferie-2011-001.JPG

Turen ud i Nordsøen fra Thyborøn viser sig at være det slemmeste der sker på turen hjem. Bølgerne er temmelig høje og nogle gange forsvinder vi helt ned i en bølgedal. Vi kommer dog hurtigt ud og får drejet ind på rette kurs, hvilket gør tingene en anelse lettere, omend der stadig er god vind og pænt store bølger, men intet utrygt.
ferie-2011-015.JPG  ferie-2011-014.JPG

Da vi får rullet lidt forsejl ud, hjælper det straks med at stabilisere en smule. Happy Sommer med Elsebeth og Bill ombord, klarer det også fint. (Det er første gang Elsebeth er med på havturen, så vi har gjort hvad vi kunne for at berolige hende og håber nu at hun ikke er alt for skrækslagen over turen ud af havnen)
I løbet af turen ned ændrer vinden sig en smule og går lidt mere om i nord – dog ikke helt nordvest. Vi keder os lidt og jeg får en lille blund på dørken hvor det gynger mindst.
Jens Kr. gør bagefter det samme.

ferie-2011-013.JPG  ferie-2011-007.JPG

Jeg får dog ikke lov til at styre så meget denne gang, da Jens Kr. fornemmer søsygen og ved det hjælper at være aktiv og koncentreret om noget andet.
Turen går uden dramatik og sidst på eftermiddagen – sejler vi stille og roligt ind i Hvide Sande. For første gang lukkes der ikke vand ud af fjorden, netop som vi sejler ind og der er ingen store bølger og modstrøm at kæmpe imod.

ferie-2011-025.JPG  ferie-2011-031.JPG

Begge både fortøjrer ved slusen og afventer åbning, så vi kan komme ind på fjorden, hvilket sker i løbet af meget kort tid.
Vi tager afsked med Happy Sommer, der sejler videre til Ringkøbing hvor den hører hjemme.

ferie-2011-004.JPG

Vi sejler om til lystbådehavnen i Hvide Sande. Her vil får vi ekstra mandskab ombord, til turen det sidste stykke hjem til Bork.

Radu og Lore dukker om til aftenskaffen, medbringende dyne og pude og er helt klar til en overnatning i forreste køjerum. Det er første gang Lore skal sejle i sejlbåd og både hun og vi andre er spændte på om hun er søstærk.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *